Scroll to top
© 2019 Alfafüggöny. Minden jog fenntartva.
Megosztás

Textil függönyök: milyet válasszunk?

spanyol, mediterrán stílusú függönyTextil függönyök hatalmas választékban, kedvező áron, megbízható cégtől kaphatók! Keressen minket bizalommal a tökéletes árnyékolóért, mindenben segítünk!

Otthonunk árnyékolása fontos kérdés, hiszen a jó árnyékoló megakadályozza a kívülről történő belátást, árnyékol, ugyanakkor a helyiségek hangulatában is meghatározó szerepet játszik. A leghagyományosabb megoldás minden bizonnyal a textil függöny, azonban ennek kiválasztása sem egyszerű: a választék belőle rendkívül széles, hiszen napjainkban már nem csak a régről ismert klasszikus függönyök jöhetnek szóba.

A textil függönyök között napjainkban az egyik legnépszerűbbek a skandináv stílus képviselői. Ezekre jellemző az egyszerűség, a praktikusság, illetve a világos árnyalatok. A skandináv országokban élő emberek ugyanis minden kis fényt igyekeznek hasznosítani, és beengedni az otthonukba, ezáltal barátságos hangulatot teremtve. A skandináv stílusú függönyök gyakran lenből vagy pamutból készülnek. Remek választásnak bizonyulnak, ha otthonos, barátságos hangulatot szeretnénk teremteni.

Spanyol, mediterrán stílusú függönyök, az élénk színek kedvelőinek

spanyol, mediterrán stílusú függönyMindenki máshogy képzeli el az otthonát. Van, aki az egyszerűségre és a minél világosabb árnyalatokra törekszik, míg mások szeretik használni a színeket, és ezzel vidám hangulatot teremteni. Az utóbbi csoportba tartozók részére ajánljuk a spanyol, mediterrán stílusú függönyöket. A mediterrán stílus jellemzői az élénk színek, a különleges minták, és ez a textil függönyökben is megmutatkozik. Válasszunk merészen, de persze odafigyelve arra, hogy az árnyékoló illeszkedjen az enteriőrhöz! A spanyol, mediterrán stílusú függöny lehet akár türkiz, levendulaszínű, de a homok és az ég színeit is előszeretettel használják a spanyolok. A meleg árnyalatok kedvelőinek remek választás a narancssárga, az olívazöld, de még a piros is. A spanyol, mediterrán stílusú függönyök gyakran virágmintásak, így igazán vidámmá, élettel telivé varázsolják a helyiségeket. Ajánljuk őket nappaliba és gyerekszobába is. Érdemes játszani a színekkel és a fényekkel, egy kis fantáziával és kreativitással szuper hatást érhetünk el!

Klasszikus stílusú függönyök, az antik bútorok kedvelőinek

klasszikus stílusú függönyökÉs végül, de nem utolsó sorban, érdemes néhány szót ejteni a klasszikus stílusú függönyökről is, amelyek talán talán sosem mennek ki a divatból. Nagyon sokan szeretik ugyanis az antik bútorokat, ápolják, óvják őket és ragaszkodnak hozzájuk, amíg csak lehet. Egy antik bútorokkal berendezett lakásba viszont értelemszerűen egyáltalán nem illik sem a skandináv, sem a spanyol, mediterrán függöny. Ilyen enteriőrbe mindenképp a klasszikus stílusú függönyöket ajánljuk, Ezek általában elegánsak, gazdagon ráncoltak, hangsúlyosak. Gyakran a földig érnek, lehetnek rojtokkal díszítettek. Jellemző szín a bordó. a barna és a zöld különböző árnyalatai.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését termékeink iránt, és éppen az otthonába tökéletesen illő textil függönyöket keresi, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen állunk rendelkezésére mindenben! Ossza meg elképzeléseit tapasztalt munkatársainkkal a megadott elérhetőségeink bármelyikén, és készséggel segítenek Önnek a tervei megvalósításában.

Ajánló