Scroll to top
© 2019 Alfafüggöny. Minden jog fenntartva.
Megosztás

Római roló, francia roló

Római roló, francia roló

A rolófüggöny egy különleges ötvözete a hagyományos rolónak és a függönynek. Tulajdonképpen egy függőlegesen mozgatható függöny, mely összehúzott állapotban lapolva gyűjti össze a függönyt.

Rolófüggöny vagy más néven római vagy francia roló készülhet fényáteresztő illetve sötétítő függönyből is, megtartva az anyag eredeti funkcióját, vagyis a belátás megakadályozását illetve a sötétítést.

Anyagválasztásnál  ugyanazokat a a szempontokat vegyük figyelembe mint hagyományos függöny esetén, vagyis az enteriőrhöz legjobban illő textilekből készíttessük.Ezek a lakástextíliák lehet ez minimál, modern, klasszikus, vagy akár country stílusú is.

A hagyományos függönyökhöz képest jelentős különbség, hogy a rolófüggönyre – római roló esetén – feszített állapotban kerül az anyag felvarrásra, melynek megtartását keresztben merevítőpálcák is segít, ezért leengedett állapotban a nagymintás anyagok mintavilágát gyönyörűen kihangsúlyozza.

Nem mellesleg, a feszítettség révén kevesebb anyag is kell hozzá.

Ha rolófüggönyt szeretnénk nagyon fontos úgy tervezni, hogy az ablak felett maradjon annyi hely, hogy felhúzott állapotban se akadályozza annak nyitását!

Kérjen ajánlatot, csak egy telefonjába vagy e-mailjébe kerül!

Budapesten és környékén díjtalan helyszíni felmérést és tanácsadást nyújtunk leendő ügyfeleinknek.