Scroll to top
© 2019 Alfafüggöny. Minden jog fenntartva.
Megosztás

Pliszéfüggöny

Pliszéfüggöny

Sokaknak még mindig ismeretlen a függönyök ez a speciális típusa. Különlegessége abban rejlik, hogy az anyag vékony redőkbe, pliszékbe hajtogatva kerül az ablakra.

lakástextíliáknak e fajtája igen kevés helyet foglal el, nagyon dekoratív, de mégsem ezek a legelőnyösebb tulajdonságai.

Kitűnő hang és hőszigetelő. A Duette lapokból készült pliszével nyáron akár 78%-kal kevesebb hőt nyel el az ablak, míg télen 46 %-kal kevesebb a hőveszteség. Ezzel a fűtésköltség 12%-a takarítható meg.

A pliszéfüggöny a választható anyagok hatalmas minta és színválasztéka, valamint változatos tulajdonságaik révén számos variációs lehetőséget rejt magában. A teljes sötétséget adó Black Out -tól a lágy fényáteresztőkig, melyeket kombinálva is lehet használni. Egy ablakfelületre szerelhető kétféle anyag is, így igényeinknek megfelelően használhatjuk a sötétítő vagy a fényáteresztő pliszéket. A pliszék a teljes ablakfelületet kitöltik és akár fentről-le, akár lentről-fel húzhatóak, kézzel vagy távirányító segítségével motorosan is mozgathatóak.

Használja ki ingyenes tanácsadásunkat! Hívjon bennünket, vagy írjon nekünk! Budapesten és környékén a helyszíni felmérés díjtalan.

A pliszéfüggönyök rejtelmei

Sokoldalú árnyékolót keres? A pliszéfüggönyöket pont erre találták ki, hiszen nem csak a hagyományosan nyíló ablakoknál lehet használni, hanem télikertek döntött vagy vízszintes üvegfelületeinél, háromszög, trapéz és boltíves alakú ablakoknál, vagy akár bukó-nyíló nyílászáróknál is.

pliszéfüggöny pliszírozott, hő stabilizált textíliából készül. Ez a harmonikaszerűen záródó belső árnyékoló ablakmélyedésbe, ablakszárnyra vagy akár a falsíkra is szerelhető. A textíliája portaszító, műszálas, emellett megszűri vagy kizárja az erős napsugarakat, ugyanakkor lehetővé teszi a szellőzést is. Igény szerint a pliszéfüggöny készülhet áttetsző, fényvisszaverő és teljes sötétségét biztosító fényzáró textíliából is. Több módon lehet működtetni: fogantyúval, zsinórral, gyöngylánccal és egyes esetekben akár motorral is.

Cserélje le régi függönyeit, legyen az Ön otthonában is egy tökéletes árnyékoló! Lépjen velünk kapcsolatba, munkatársaink készséggel állnak mindenben rendelkezésére!