Scroll to top
© 2019 Alfafüggöny. Minden jog fenntartva.
Megosztás

Függöny

Függöny

A függönyöket, hasonlóan a többi lakástextilhez (szőnyeg, párnák, terítő egyéb textil kiegészítők) a lakberendezés utolsó fázisában szokás kiválasztani. Sokan ezt már külön folyamatként kezelik, pedig a lakberendezés szerves része.

A függöny kiválasztásánál is érdemes szakember segítségét kérni. Különösen, ha már az egész lakást egy koncepció alapján rendeztük be. A jól kiválasztott függöny a funkcionalitásán kívül nemcsak egyszerűen a dekoráció része, hanem kiemeli a stílusosan berendezett lakás többi elemét is.

Minőségi függönyöket szeretne vásárolni cége számára?

Tekintse meg ajánlatunkat most!

Magyarországon ma már csaknem teljesen megszűnt a függönygyártás, (néhány textilművész kisszériás, manufakturálisan készített textilein kívül) szinte kizárólag külföldi gyártók termékeivel lehet találkozni. Az anyagokat a függönyszalonok, lakástextil-üzletek a legritkább esetben tartják készleten, főleg minták alapján lehet válogatni. Ez egyrészt nagyon jó, mivel hatalmas választékot lehet bemutatni, amit raktáron tartani képtelenség lenne, másrészt gondot okozhat a döntés azoknak, akik szeretik nagy felületen, majdnem a kész függöny méretében látni a kiválasztott anyagot. Ezért is bízni kell a szakember fantáziájában, aki ezekből a viszonylag kicsi mintákból is meglátja, hogy fog az mutatni az ablakon.

Kétségtelen tény, hogy a nagyáruházak egyre szélesebb termékválaszték mellet dömping áraikkal előnyösebbnek tűnő ajánlatokkal állhatnak elő, azonban a kapcsolódó szolgáltatás nem veheti fel a versenyt a személyre, illetve lakásra szabott függönyözéssel.

Nem szabad elfelejteni, a függöny nem konfekciótermék, nincs két egyforma belső tér, stílus. Ha van rá lehetőségünk, mindenképpen olyan szolgáltatást vegyünk igénybe, amikor a lakberendező mintákkal megy a helyszínre és ott a leendő függönyt, hozzánézhetjük a szőnyeghez, kanapéhoz, fal színéhez és a döntést abban az enteriőrben tudjuk meghozni, ahová a lakástextil kerül.

Kérjen ajánlatot, csak egy telefonjába vagy e-mailjébe kerül!

Budapesten és környékén díjtalan helyszíni felmérést és tanácsadást nyújtunk leendő ügyfeleinknek.

Milyen szempontok alapján válasszunk függönyt?

A függönyválasztást megelőzően számos szempontot kell végigvennünk, majd a függönyünk kiválasztásánál is végig kell gondolnunk néhány dolgot.

Legelőször meg kell állapítanunk, milyen hosszúságú legyen a karnis. Az ablak szélétől a karnisnak 25 cm-rel kell túlnyúlnia mindkét oldalon, hogy a sötétítő függöny ne takarjon rá az ablaküvegre.

Ez után el kell döntenünk, hogy mennyezeti, vagy falra szerelhető karnist szeretnénk-e. Nehéz függönyök esetén célszerűbb mennyezet karnist választani, alacsonyabb belmagasságnál jobban megnyújtja a teret.

A fényáteresztő függöny vásárlásánál fel kell mérni, milyen mennyiségű anyagra van szükségünk. Általában a karnis hosszának kétszeresét ajánlják, hogy szép és egyenletes legyen a redőzése, ám nagy mintázatnál lehet kevesebb, hogy ne vesszenek el a motívumok.

Végül azt kell eldöntenünk, milyen hosszan lógjon le a függöny az ablakhoz képest. Sokan kedvelik, ha teljesen a földig leér az anyag, ám figyelembe kell venni az ablak alatt lévő fűtőtesteket, mert az eléjük lógó anyag csökkentheti a hatékonyságukat Figyeljünk oda, hogy a fényáteresztő 1-2 cm-el rövidebb legyen a feltett sötétítőnél, hogy ne lógjon ki alóla.

További információért forduljon hozzánk bizalommal!

Színek és stílus szerinti függönyválasztás

függönyválasztásnál lényeges a környezet felmérése. A szobánk stílusához megfelelő függöny megtalálása kellemesebbé teheti a helyiség hangulatát, és harmóniát teremthet. Ha először felmérjük a lehetőségeket könnyebb lesz a döntés.

Függöny ötletekhez a szobánk stílusának vizsgálatát kezdhetjük a bútorok színével és kinézetével. Ezután haladhatunk tovább a padló felé. A fal felmérésével pedig kialakulhat egy elképzelés a függöny mintázatát és színét illetően.

Ha új építésű házba választunk függönyt és még nem vettük meg a bútorokat, kiegészítőket, akkor kezdhetjük a függönnyel is. A szoba dizájnját is alakíthatjuk a már meglévő függönyhöz.

Néhány kedveltebb stílus szerinti függöny ötlet:

  • Skandináv stílus: Segítségével rendezett, nyugodt hangulatot teremthetünk. Jellemzője az egyszerűség. Világos színeket használnak (fehér, vajszín). Az egyszínű függönyök illenek hozzájuk.
  • Spanyol mediterrán stílus: Az egyik legkedveltebb stílus. Az élénk színek képviselője. A falak színénél leginkább a narancsos, vöröses színek dominálnak, melyhez illenek a mintás, virágos árnyékoló függönyök.
  • Klasszikus stílus: Jól illenek hozzá az antik bútorok, melyekhez a bordó, barna vagy zöld színeket ajánlják függönyválasztásnál.

Bármelyik stílus kedvelője, nálunk megtalálja az Önhöz illő függönyt.

A függönyök szerepe

függönyök nem csak esztétikai szempontból fontos darabjai lakásunknak. Általában az emberek szeretik saját stílusuk szerint berendezni otthonukat, hangulatossá tenné a helyiségeket különböző színekkel és formákkal. A függönyök segítségével nem csak díszítünk, de akusztikailag is harmoninkussá tehetjük otthonunkat, hiszen a textil tompítja, lágyítja a hangokat.

Sokszor nem gondolunk bele, milyen fontos szerepet látnak még el. Segítenek például a hő szobában tartásában, főként, ha úgy választunk függönyt, hogy az a földig érjen. A sötétítők közrejátszanak a fény felfogásában, de a szigetelésben is.

További fontos szerepük, hogy megakadályozzák a belátást így, gondoskodhatunk a személyes szféránk védelméről.

függönyök szépségét nem csak a mintázatuk, színük adja, hanem szabásuk, minőségük, redőzésük, felszerelésüknek módja, és a kiegészítők is jelentősen hozzájárulnak az összhatáshoz.

Keressen fel minket és vásároljon nálunk függönyt, hogy otthona komfortosabb, és hangulatosabb legyen!

Függönyt minden mennyiségben, mindenhova!

Ön is szereti a stílusos lakásokat? Szereti az elegáns, mintás függönyöket? Nálunk mindent megtalálhat, ha minőségi, különleges függönyre vágyik!

Lassan már nem is látni olyan otthont, ahol ne lenne valamilyen árnyékoló, hiszen valamennyi eszköz praktikus és dekoratív megoldás. Ennek köszönhetően már rengeteg típus közül válogathatunk, legyen az akár kültéri, vagy beltéri, mintás, vagy egyszínű, textil vagy masszívabb alapanyagú.

Egy függöny nem csak egy funkcióval rendelkezik, vagyis, hogy árnyékolja az adott szobát, hanem, dekorálja, stílust kölcsönöz neki. Ha színes, esetleg mintás függönyt választunk egy szobába, érdemes arra odafigyelni, hogy ne erőteljes színeket válasszunk, hiszen a szobába érkező fény útját állhatjuk ezzel. Tanácsos előre eldönteni, hogy milyen színű, anyagú, fazonú árnyékolót szeretnénk, hiszen fontos, hogy alkalmazkodjon a meglévő bútorokhoz és a szoba stílusához is.

Böngésszen webáruházunkban, találja meg a tökéletes függönyt otthonába! Ha bármilyen kérdése lenne, lépjen kapcsolatba velünk, kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

függöny

Függönyválasztás az anyag alapján

függöny

Mikor elindulunk függönyvásárlásra, általában több szempont is van, amit figyelembe kell vennünk, például azt, hogy az új függöny illeni fog-e a bútorokhoz, hogy milyen színek uralkodnak otthonunkban, hogy milyen a lakásunk stílusa, hogy milyenek a fényviszonyok, valamint hogy mennyi fényt szeretnénk beengedni a szobába, sőt még a szoba mérete is meghatározó a függöny mintázatát vagy hosszát tekintve.

Természetesen mindezeken kívül elkélhet egy kis anyagismeret is. A fényáteresztő függöny anyag alapján lehet Jacquard, Organza, Voile, Sablé vagy Batist. Bevezetésképpen ismerkedjünk meg a Jacquard és az Organza anyagokkal:

  • Jacquard: Poliészter anyagból készítik, klasszikus lakásokba ajánlott.
  • Organza: Igen kedvelt fényáteresztő függönyként laza szerkezete és áttetszősége miatt. Leggyakrabban viszkózból vagy poliészterből szövik, selyemből készített változata igazi különlegesség.

A bevezetést a függöny anyagainak világába hamarosan folytatjuk, de addig is tekintse meg függöny kínálatunkat és válogasson kedvére!