Scroll to top
© 2019 Alfafüggöny. Minden jog fenntartva.
Megosztás

Stílusos és modern: a római roló!

Magyarországon nagy hagyománya van a műanyag-, és alumíniumrolók alkalmazásának otthonainkban. Eddig ódzkodott a rolóktól? Úgy gondolta, hogyha már sokat dolgozott a lakása stílusának kialakításával, akkor mindennek tökéletesnek kell lennie, és nem illene bele otthona hangulatába egy műanyagból készült árnyékoló? Emelje Ön is új szintre az árnyékolást; a római rolót Önnek találták ki!

A mára divatossá vált, modern lakberendezés és az új trendek elterjedésével megszületett az igény arra, hogy a praktikusság mellett a külcsín is fontos szerepet töltsön be az árnyékolásban is. Ez nem is csoda, tekintve, hogy egy régi, műanyag-, vagy alumíniumroló sokat csorbíthat egy egyébként ízlésesen berendezett szoba tekintélyén. Sokak szerint olyan hangulatot kelt, mintha egy irodaházban ücsörögnének, a saját otthonukban. Tehát az igény adott volt egy újfajta megközelítésre, és szerencsére nem kellett sokáig várni azoknak, akik a rolók előnyeiről viszont nem akartak lemondani.

A római roló egy kifinomult kompozíciója a hagyományos rolónak és a függönyanyagok széles választékának. Így már bármilyen stílusú otthonba jól passzol, és igazi dísze lehet az ablaknak! Tökéletesen illik egy minimalista kialakításba, de akár egy klasszikus, vagy modern szobából sem lóg ki. Köszönhető ez annak, hogy funkciójától függően a római roló készülhet sötétítőanyagból, akár taftból, akár különböző fényáteresztő textilekből is. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ebben az esetben nem ráncolt, szóval ez a kifeszített textil nyugodtan lehet színpompás, erősebb textúrájú is, ellenben nagyon vékony anyagból készültet nem érdemes választani, mert úgy belevész a környezetébe.

A római rolót merevíteni rúdházakba bújtatott pálcákkal lehet, ennek köszönhetően a szerkezet feszesen gyűjti fel az anyaglapokat, gyöngyzsinórral, vagy egyszerű felhúzós szerkezettel.

Ha Ön is eldöntötte, hogy lecseréli régi árnyékolóit új római rolókra, tekintse meg választékunkat, és ha bármilyen kérdése lenne, keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Ajánló