Scroll to top
© 2019 Alfafüggöny. Minden jog fenntartva.
Megosztás

Sokoldalúság otthonra szabva: a pliszéfüggöny

pliszéfüggöny, pliszé

Az erős napsugarakat zárja ki otthonából, helyettük pedig engedje be a modern árnyékolók családjának egyik legizgalmasabb tagját, a pliszéfüggönyt!

Sokan nehezen engedik el a régi, jól bevált dolgokat, és ez az árnyékolástechnikai eszközöket illetően sincs másképp. Pedig ma már nem csak abból a néhány típusból lehet válogatni, amivel a legtöbb ablakon találkozni, itt van mindjárt a pliszéfüggöny, ami megdöbbentően sokoldalú társ lehet az otthonokban. Maga a kifejezés talán az Ön számára sem ismeretlen, de vajon mit tud a pliszé árnyékoló formájában? Ezt szeretnénk most megmutatni.

Mi is tulajdonképpen a pliszé?

Eredete a francia plissé szóban keresendő, jelentése pedig redős, ráncos, ami mindjárt következtetni enged arra, hogy mi is ez. Lényegében különféle szöveteken kialakított éles hajtások sorozatáról van szó, egy technikáról, amit már a babiloniaiak is ismertek. Bár a pliszé 4000 éves múltra tekint vissza, sokáig kizárólag díszítő célt szolgált, az árnyékolók világában nagyjából negyed évszázaddal ezelőtt debütált. Gyors elterjedésén nagyot lendített, hogy a LEHA az elsők között vette fel kínálatába.

Redős kialakításából adódóan a pliszéfüggöny nagyszerűen takar, mikor arra van szükség, felhúzott állapotban viszont szinte teljesen rejtve marad. Nem csupán hagyományos, négyszögletes nyílászárókra kerülhet, a pliszé megállja a helyét sokszögletű vagy akár kör alakú ablakokon, sőt, olyan, kihívást jelentő környezetben is, mint amilyenek a tetőablakok vagy a télikertek hatalmas üvegfüggönyei.

pliszéfüggöny, pliszé

Amit a LEHA hozott ki a pliszéből

A LEHA pliszéi a legkiválóbb minőségű textíliákból készülnek, a milliméter pontos gyártás pedig tökéletes illeszkedést tesz lehetővé. Az áttetsző változattól a teljes fényzáróig minden megtalálható a kínálatban, és nem csak a funkciót tekintve széles a választék, ugyanez mondható el a színpalettáról, így válnak a LEHA termékei praktikus és egyben elképesztően stílusos árnyékolókká. Ezt azonban még lehet fokozni!

Az újabb generációs változatok a Duette méhsejtes pliszéfüggönyök, melyek az anyagok közötti légkamráknak köszönhetően lágy fényszűréssel varázsolják hangulatosabbá a helyiségeket és megnövelt szigetelőképességet tudhatnak magukénak. Egy ilyen árnyékoló képes közel 50%-kal csökkenteni a hőveszteséget, miközben a zajszigetelésről is gondoskodik, még nagyobb kényelmet biztosítva ezzel.

A szerelés és működtetés lehetőségei

pliszéfüggöny, pliszé

A pliszéfüggönyök három különböző módon kerülhetnek az ablakokra a környezet adta lehetőségektől és egyedi igényektől függően:

  1. Ha a helytakarékosság élvez prioritást, az árnyékoló szerelhető üvegszorító lécbe csavarozással vagy ragasztással.
  2. Széles, mély osztású nyílászárók esetén kerülhet a pliszéfüggöny a keretre, szintén csavarozva vagy pedig akasztva.
  3. Különösen dekoratív megoldás az ablak elé, a falra vagy mennyezetre szerelt árnyékoló, ami a teljes felületet lefedi.

A LEHA pliszéfüggönyei kétféle módon működtethetőek. Az egyszerű, de nagyszerű megoldás a kézi, azaz fogantyúval történő mozgatás, ami a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a kívánt magasságban el kell engedni, az árnyékoló pedig ott meg is áll. Ezen felül ott az intelligens, PowerView motorizáció lehetősége, ami a legkülönfélébb, teljesen egyedi igényekre szabható beállítási lehetőségekkel felel a kényelemért és energiahatékonyságért egyszerre.

Most, hogy már tudja, mire képes egy pliszéfüggöny, könnyedén eldöntheti, hogy marad a hagyományos megoldásoknál vagy inkább a modern árnyékolástechnikára szavaz. Ha szeretné megtapasztalni a LEHA innovációit saját otthonában, várjuk megkeresését!

Ajánló