Scroll to top
© 2019 Alfafüggöny. Minden jog fenntartva.
Megosztás

Rolók és sávrolók: funkció és design egyben

A rolók kiemelkedő szerepet játszanak a lakberendezésben, amikor funkcionalitásról és esztétikáról van szó.

A rolók és sávrolók elsődleges szerepe az árnyékolás, ám emellett hozzájárulnak a helyiségek hangulatához, és egyedi stílust kölcsönöznek nekik, legyen szó lakásról vagy irodáról. Sokféle anyagból, mintázattal és méretben elérhetőek, így szinte minden enteriőrhöz megtalálható a megfelelő típus. Mondhatjuk tehát, hogy a funkcionalitás és a design tökéletes egyensúlyát hozzák létre – ismerkedjünk meg velük közelebbről!

roló, sávroló

A rolók és sávrolók előnyei

A rolók és sávrolók alapvető feladata a fénymennyiség szabályozása és a magánélet védelme. Ezek az árnyékolók rugalmasak és könnyen kezelhetőek, lehetővé téve a felhasználónak, hogy szabályozza a bejutó fény mennyiségét és irányát, továbbá a segítségükkel könnyedén szabályozhatjuk a hőmérsékletet is, hiszen a megfelelő anyagú és vastagságú rolók segítenek szigetelni az ablakot, minimalizálva a hőátadást.

Lényeges még a magánélet védelme is; ebből a szempontból is kiemelkedő szerepet játszanak. A megfelelően kiválasztott rolók lehetővé teszik, hogy a kívülről szemlélődők ne lássanak be az ablakon, így növelve az otthoni vagy irodai tér biztonságát és komfortját.

A rolók típusai

roló, sávroló

A rolók számos változatban elérhetőek, lehetőséget adva a felhasználónak a különböző típusok közötti választásra az adott helyiség stílusához és igényeihez igazodva.

Hagyományos, sötétítő rolók: Ezek a rolók általában vastag anyagokból készülnek, amelyek teljesen blokkolják a bejutó fényt. Ideálisak hálószobákhoz vagy olyan helyiségekhez, ahol fontos a teljes sötétség, például egy filmnézési élmény fokozása érdekében.

Fényáteresztő rolók: Ezek a rolók árnyékolnak ugyan, de áteresztenek egy kis mennyiségű fényt, így lehetővé teszik a kilátást az ablakon keresztül, azonban a belátást korlátozzák. Kiválóak olyan helyiségekbe, ahol fontos a kilátás megtartása és a belső tér részleges árnyékolása.

Sávrolók: Ez a típus különleges, hiszen a fenti két roló egyesítése; fényáteresztő és sötétítő anyagból készült sávokból áll, így nem csak az árnyékolás oldható meg vele, de dizájnelemként is funkcionál.

Motorizált rolók: Ezek a modern változatok távirányítóval vagy akár okos otthon rendszerekkel is vezérelhetőek. Kényelmes megoldást kínálnak, lehetővé téve a távoli irányítást és akár az időzített programozást is.

A rolók esztétikai szerepe

A rolók nem csak praktikusak, hanem esztétikai értékkel is bírnak: az árnyékolás kreatív módjait teszik lehetővé azon a tervezők és lakberendezők számára, akik a funkció mellett a minél egyedibb design-t is figyelembe veszik.

A megfelelően kiválasztott rolók hozzájárulnak az enteriőr összképéhez. Számos lehetőség áll rendelkezésre az ablakok köré épített hangulat, a színek, a minták és az anyagok szempontjából, így a rolók kiválasztása egy kreatív folyamat része lehet.

Összegzés

A rolók és sávrolók tehát sokoldalúak és funkcionálisak, egyben kifejezetten változatosak is a különböző típusok és anyagok széles választékának köszönhetően. Ezek az árnyékolók nem csak praktikusak a fény szabályozása szempontjából, hanem esztétikai értékkel is bírnak, hozzájárulva az adott tér hangulatához és stílusához. Legyen szó otthonról vagy irodáról, a rolók megfelelő kiválasztása lehetővé teszi, hogy az ablakok ne csak a bejutó fényt szabályozzák, hanem a belső tér dizájnját is feldobják.

Ön is magas színvonalú árnyékolókat keres? Ez esetben érdemes cégünket és a LEHA termékeit választania! Ha felkeltettük az érdeklődését a LEHA rolói és sávrolói iránt, tekintse meg referenciáinkat, ha pedig kérdése lenne, vagy vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

roló, sávroló

Ajánló