Scroll to top
© 2019 Alfafüggöny. Minden jog fenntartva.
Megosztás

Modern árnyékoló minden helyiségbe: a pliszéfüggöny

A pliszéfüggönyök egyre népszerűbbek, nem csupán a lakásokban, hanem az irodákban is. De mi az oka annak, hogy bárhol megállják a helyüket?

A modern korban a funkcionalitás és a stílusos megjelenés kéz a kézben járnak. Ez a trend az árnyékolástechnika területén is megfigyelhető, ahol a praktikus megoldások mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a dizájn, és ezt a párost otthonunkban is éppen úgy fontosnak tartjuk, mint a munkakörnyezetünkben. Nézzük, hogyan tud megfelelni egyetlen árnyékoló e két szempontnak!

Funkcióból jeles

A pliszéfüggönyök olyan komplex megoldást nyújtanak, amire kevés belső árnyékoló képes. Egyszerre biztosítják a napfény elleni védelmet és segítenek a hőmérséklet szabályozásában. Nyáron hűvösebb, télen pedig melegebb lesz a helyiség, ahol ilyen árnyékolót használunk, ezáltal energiát takaríthatunk meg, amivel kíméljük a bolygót és még spórolunk is.

Szövettípusoktól függően fényáteresztő vagy akár teljes fényzáró hatást is elérhetünk, vagyis lényegében olyan, mintha több árnyékoló funkcióját egyesítenénk. A pliszéfüggönyök manuálisan vagy motorosan is működtethetőek, kényelmesen beállíthatjuk az árnyékolónkat a kívánt pozícióba fentről lefelé és lentről felfelé mozgatva egyaránt.

pliszé függöny

A nagybetűs stílus

A pliszéfüggönyök letisztult vonalai kapnak egy kis csavart, az így születő elegancia pedig bármilyen belső térnek stílusos megjelenést kölcsönöz. Akár klasszikus, akár minimalista berendezést kap az enteriőr, ez az az árnyékoló, ami képes tökéletesen illeszkedni a megálmodott hangulathoz. Épp elég karakteres, mégsem túl sok, ráadásul teljes mértékben ízlésre szabható.

Rengeteg szín- és mintavariáció érhető el, így tehetjük egyedivé pliszéfüggönyökkel az otthonunkat vagy az irodánkat. Ezen felül pedig magunkénak tudhatjuk a remek minőséget is, ha a LEHA termékpalettájáról választunk, így válhatnak a pliszéfüggönyök olyan árnyékolókká, amik minden ízükben tökéletességről árulkodnak.

Az elképesztően széles kínálatban azonban könnyebb elveszni, mint azt elsőre gondolnánk. Következzen egy rövid gondolatébresztő a választáshoz, helyiségre szabva!

Hálószoba

A zavartalan alváshoz elengedhetetlen a teljes sötétséget biztosító black out szövet, a színek kiválasztásánál pedig szintén arra érdemes figyelnünk, hogy nyugodt, pihentető légkört teremtsünk. A pasztellszínek ideálisak a hálószobába, de ha szeretnénk egy kis luxus csempészni a helyiségbe, az egészen mély árnyalatok közül érdemes választanunk.

Nappali

A nappali éppúgy a kikapcsolódás színtere, mint a társasági életé, ezért az ideális megoldás, ha mindjárt kétféle szövetet választunk, egy fényáteresztőt és egy sötétítőt. A semleges színek, mint a fehér, bézs vagy szürke, bármilyen stílussal harmonizálnak, de a merészebb színek is remekül mutathatnak, ha szeretnénk élettel telivé varázsolni a helyiséget.

Gyerekszoba

A pliszéfüggönyök ideális árnyékolók a gyerekszobába is, egy könnyed minta éveken át kísérheti a lurkó mindennapjait, de játékos, vidám változatokban is gondolkodhatunk, ha passzol a berendezéshez. A működtetésre itt különösen érdemes figyelni, a biztonság érdekében a legjobb, ha a fogantyús változat helyett motorosat választunk.

Iroda

A pliszéfüggönyök professzionális megjelenést kölcsönözhetnek az irodának, ám a választást itt a munkafolyamatokhoz érdemes igazítanunk. A fényzáró szövet ideális lehet prezentációk alkalmával, míg a fényáteresztő változat élettel tölti meg a teret. A színek kiválasztásakor vegyük figyelembe a cég arculatát, de ügyeljünk arra is, hogy az árnyékoló inspiráló környezetet teremtsen.

Ha Önnek is fontos a funkció és a stílus kettőse, tervezésre fel! Nézzen körül nálunk és kérje bátran szakértőink segítségét, hogy minden szempontból a legjobb árnyékolókat válassza!

Ajánló