Scroll to top
© 2019 Alfafüggöny. Minden jog fenntartva.
Megosztás

Mit érdemes tudni a rolettákról?

A roletta a belső árnyékolók egyik legsokoldalúbb típusa, amely nem csak funkcionális, hanem esztétikai szempontból is jelentős szerepet játszik az otthonok és irodák kialakításában. Esztétikus megjelenése révén bármely enteriőr stílusához illeszkedik, legyen szó klasszikusról vagy minimalistáról. A roletta mindig jó választás, ha belső árnyékolásra van szükség, és akár a tetőtéri ablakokhoz is alkalmazható.

A roletta felépítése és működése

A roletta alapvetően kétféle lehet: nyitott kivitelű és tokozott. Az előbbi esetében a teljes szerkezet látható, míg az utóbbinál a vászon egy zárt alumínium tokba tekeredik fel. Oldalsó megvezetéssel tetőtéri ablakokra is ajánlott mindkettő, de a tokozott változat népszerűbb. A rolettákat ablakszárnyra, ablaknyílásba és falnyílásra egyaránt lehet telepíteni.

Ha a roletta működése szerint választjuk szét a kategóriákat, akkor háromféle lehetőség közül lehet választani. A gyöngyláncos roletta esetében egy lánc segítségével állíthatjuk be a roletta pozícióját; ez a típus nagyobb ablakokra is megfelel, míg a rugós roletta mindig kisebb méretű. A motoros roletták bármilyen szélességűek lehetnek, és minden esetben tokozottak.

roletta

A roletta anyagai

roletta

A roletták többféle anyagból készülhetnek a felhasználói igényeknek megfelelően; a leggyakoribbak a következők:

Fényáteresztő textil

A fényáteresztő textilek különböző mértékben engedik át a fényt, és szűrt fénnyel világítják meg a helyiséget. Fontos a megfelelő szín kiválasztása, mivel megváltoztatja a belső tér színvilágát – és így a hangulatát is.

Fényzáró textil

A fényzáró textilek nem engedik át a fényt, így teljes – vagy legalábbis közel teljes – sötétséget biztosítanak a helyiségben. Fontos, hogy nagyobb anyagvastagságuk és súlyuk miatt csak limitált magasságig gyárthatóak.

Napháló

A naphálók speciális, lyukacsos szövésű vásznak, amelyek átengedik a fényt, de jelentősen tompítják azt. Széles szín- és anyagválasztékban érhetőek el.

A roletták előnyei

1. Esztétikai érték

A roletták különböző színekben, mintákkal és anyagokból készülnek, így könnyedén illeszkednek bármilyen belsőépítészeti stílushoz. Akár modern, klasszikus vagy minimalista enteriőrt szeretnénk, a roletták tökéletesen alkalmazkodnak a dizájnhoz, növelve annak esztétikai értékét.

2. Könnyű kezelhetőség

A roletták egyszerű mechanizmusuknak köszönhetően könnyen használhatóak. A motoros változatok akár távirányítóval is vezérelhetőek, ami még nagyobb kényelmet biztosít, de a hagyományos, gyöngyláncos típus is egyszerűen működtethető.

roletta

3. Hőmérséklet-szabályozás

A roletták segítenek fenntartani a helyiség hőmérsékletét: nyáron megakadályozzák a helyiségek túlzott felmelegedését, míg télen csökkentik a hőveszteséget, ezzel egyben hozzájárulnak az energiatakarékossághoz és a környezet védelméhez is.

4. A magánszféra védelme

A roletták hatékonyan védik a belső teret a kíváncsi tekintetektől, így biztosítva a szükséges privát szférát. A fényzáró és fényáteresztő roletták különböző mértékű átláthatóságot biztosítanak.

5. Sokoldalúság   

A roletták sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy különböző helyiségekben is jól alkalmazhatóak legyenek. Akár hálószobába, nappaliba, konyhába vagy irodába keresünk árnyékolót, a roletták minden igényt kielégítenek.

Ha minőségi belső árnyékolókat keres, válasszon a LEHA termékei közül! Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a roletták iránt, tekintse meg az általunk forgalmazott típusokat, ha pedig kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Ajánló