Scroll to top
© 2019 Alfafüggöny. Minden jog fenntartva.
Megosztás

Lapfüggöny – a letisztult megoldás!

A függönyök felöltöztetik és díszítik a csupasz ablakkereteinket, barátságosabbá teszik otthonunkat, kifejezik az ízlésünket. Fontos ugyanakkor, hogy a szobában található többi lakástextillel is harmonizáljanak. Amikor függönyre gondolunk, elsőre legtöbbször a dekorálás jut eszünkbe, de itt még nem ér véget a felsorolás, mert a nyilvánvaló esztétikumon túl, egy ilyen termék megvéd minket a kíváncsi tekintetektől, árnyékolhat vagy sötétíthet, sőt térelválasztásra is alkalmas.

A lapfüggöny, vagy más néven panelfüggöny a függönyfazonok között egyre nagyobb népszerűségnek örvend, remekül illik a modern otthonokba, és a letisztult minimál stílusúakba egyaránt. Formavilágát tekintve egyszerű, a választható anyagoknak, mintáknak és színeknek köszönhetően azonban sosem lesz unalmas. Sokan összekeverik a lapfüggönyt a szalagfüggönnyel, amit főleg irodákban, várótermekben használnak, pedig alapvető különbségek vannak köztük, már a mozgatásukban is. A szalagfüggöny keskeny csíkokból áll, míg a lapfüggöny széles textíliákból készül, egy vagy több sínen futó, panellapokból álló típus. Paneljei tépőzárral vannak rögzítve a szerkezetre, és egymás mögött mozgathatóak vízszintesen. A lapfüggöny mindig feszes hatását úgy éri el, hogy a választott anyagot alul egy súly húzza le. Nem csak széles ablakok és teraszajtók díszítésére alkalmas, hanem térelválasztáshoz is jó választás lehet. Ebben az esetben, egy izgalmas új megoldást kapunk, ami össze sem hasonlítható a hagyományos függönyökével, a már említett súlyozásból eredő merevség miatt. Praktikussága abban is rejlik, hogy a megszokott csúszkás rögzítéssel szemben, a lapfüggöny erős tépőzárral van rögzítve, ezért rendkívül egyszerű a kezelés. Amikor ki szeretné mosni, elég csak lefejteni a szerkezetről, az aljából kicsúsztatni a súlyt, és máris tisztításra kész.

Ha Ön is úgy döntött, hogy lecseréli a régi függönyeit lapfüggönyre, Budapesten kérje ingyenes helyszíni felmérésünket, melynek során mi pontosan feltérképezzük a szoba adottságait, és az Önnek legmegfelelőbb megoldást ajánljuk! Kérdése van? Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Ajánló