Scroll to top
© 2019 Alfafüggöny. Minden jog fenntartva.
Megosztás

Hogyan válasszunk rolót helyiségre szabottan?

Ha rolóval szeretnénk teljessé tenni egy helyiséget, a funkciót, valamint a stílust is meg kell vizsgálnunk, és ne feledjük, hogy a LEHA tele van újdonságokkal!

A rolók az árnyékolástechnikai piac klasszikusai, amik csöppet sem váltak unalmassá az idő múlásával, sőt, mindig tudnak mutatni valami újat. Bár egyszerűek, meglepően sokféle formát tudnak ölteni, épp ezért képesek bármelyik helyiségben jól teljesíteni. De hogyan válasszunk rolót helyiségre szabottan? Az alábbiakban bemutatjuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a döntés során.

Rolók a helyiség funkciója szerint válogatva

A helyiség funkciója a legfontosabb szempontok egyike, hiszen alapjaiban meghatározza, hogy milyen típusú és anyagú rolót válasszunk. Íme néhány példa:

•    A hálószobába érdemes black out textilt választani, hogy megakadályozzuk a külső fény behatolását, és nyugodtan tudjunk pihenni. Ezek a típusok teljesen lezárják az ablakot, a LEHA kiváló minőségű anyagainak köszönhetően pedig igen tartósak is.
•    A nappaliban vagy a dolgozószobában fontos a természetes fény beengedése, de el is kell kerülni a túlzott vakítást és a bútorok kifakulását. Érdemes tehát fényáteresztő textilt választani, amivel remekül szabályozható a beeső fény mennyisége.
•    A fürdőszobában és a konyhában a könnyű tisztíthatóság a lényeg, de a belátás elleni védelem sem mellékes. A szennylepergető tulajdonsággal bíró textilek ezekben az esetekben szinte aranyat érnek, ráadásul a privát szféráról sem kell lemondani.

roló

Hogyan válasszunk rolót a helyiség stílusához?

roló

A stílus segít eldönteni, hogy milyen színű és mintázatú árnyékolót válasszunk. A LEHA rolói 500 féle szövettel készülnek, így lehetetlen, hogy ne lenne köztük olyan, ami illik a helyiséghez:

•    A modern vagy minimalista stílusú helyiségekhez jól illenek a letisztult, egyszínű vagy geometrikus mintázatú anyagok, amelyek kiemelik a tér tágasságát. Ezek a rolók elegáns és szolid megjelenésűek, ugyanakkor számtalan árnyalatban tündökölhetnek.
•    A klasszikus vagy rusztikus stílusú helyiségekhez passzolnak a meleg, természetes színű vagy virágos mintázatú szövetek, amelyek megteremtik a hangulatos és otthonos légkört. A sokféle mintázat segít igazodni a meglévő koncepcióhoz és egyedivé varázsolni az enteriőrt.
•    A gyerekszobához a vidám, színes árnyékolók illenek, amelyek feldobják a tér hangulatát és örömet szereznek a kicsiknek. A LEHA rolói akár egyedi festéssel vagy nyomdai felirattal is készülhetnek, így a megjelenésnek csak a fantázia szabhat határt.

A rolók világának új trendjei és innovációi

A LEHA folyamatosan fejleszti a termékeit, és időről időre új megoldásokat kínál, melyekkel még többet lehet kihozni a rolókból. Íme két lehetőség, amit érdemes fontolóra venni:

Motoros vezérlés: A motoros vezérlés lehetővé teszi, hogy a rolókat távirányítóval, sőt, akár okostelefonnal irányítsuk, anélkül, hogy fel kellene állnunk a kanapéról. Ez kényelmes, biztonságos és energiatakarékos megoldás, hiszen a rolók működése automatikussá tehető időpontra vagy fényviszonyra szabottan.

Sávroló szövet: A sávroló különlegessége maga a szövet, amely két rétegből áll, a rétegek között pedig vízszintes sávok futnak. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a rolók szövetrétegeit egymáshoz képest elmozdítsuk, vagyis kedvünk szerint változtassuk a fényáteresztést és a kilátást. Modern, elegáns és abszolút látványos.

Ha Ön is szeretné otthonába költöztetni a LEHA meggyőző minőségét és innovatív megoldásait, álmodja meg, milyen rolót szeretne, mi pedig segítünk valóra váltani!

roló

Ajánló