Scroll to top
© 2019 Alfafüggöny. Minden jog fenntartva.
Megosztás

Harmonikus otthon függönyökkel

A függöny beleolvadhat a környezetébe, megjelenhet látványos kontrasztként és még egy kis optikai illúziót is megenged, de akkor mégis hogyan válasszon? Íme pár tipp!

A függönynek megvan a maga nyilvánvaló funkciója, mégsem igazán a praktikus oldalt keressük benne, sokkal inkább az enteriőr meghatározó elemeként tekintünk rá. A fényviszonyok, a méret és az anyag-szín-mintázat hármasából születő stílus mind fontos befolyásoló tényező, a végső kérdés mégis az, hogy milyen hatást szeretnénk elérni? A harmónia ugyanis meglepően sokféle formát ölthet, és ez az, ami miatt a függönyválasztás nem is olyan könnyű feladat.

függöny

Játsszunk egy kicsit a színekkel!

függöny

Ha belegondolunk, mennyi szín alkotja a nagy egészet egy-egy helyiségben, könnyen elbizonytalanodhatunk, mégis mit vegyünk alapul a függönyválasztásnálAmit át kell gondolnunk, hogy mi az, amit hangsúlyozni szeretnénk a térben:

  • Halványabb színt érdemes választanunk, ha a függöny csak afféle mellékszereplő lesz, ha viszont azt szeretnénk, hogy épp ez uralja a teret, bátran jöhetnek erőteljesebb színek.
  • Amennyiben a fal mintás, válasszunk ki egyet a már jelen lévő színek közül lágyabb vagy épp erőteljesebb árnyalatban, ha pedig egyszínű, bátran nyúlhatunk a mintás darabokhoz.

Egy csipetnyi stílus mindenhova

A helyiség funkciója és mérete alapjaiban határozza meg, milyen legyen a függöny, míg például egy klasszikus dolgozószobába álmodni sem lehet szebbet egy hosszan leomló, robusztus textíliánál, addig a gyerekszobába a könnyedebb változatok passzolnak. Nagyobb helyiségben jól mutat a sűrű textília, akár háromszoros anyagmennyiséggel is számolhatunk, a konyhába viszont leginkább a bájos vitrázs függönyök illenek.

Természetes fénnyel vagy nélküle?

Az otthonunk tájolása, a nyílászárók méretei és az előbb már említett funkció mind befolyásolja, mennyi fényt kíván a helyiség. A hálószoba egyértelműen sötét, sűrű szövésű textíliával teljes, de például akkor a nappali akkor lesz igazán élettel teli, ha szinte elárasztja a fény. Ha a függöny az egyetlen árnyékoló, jöhet a sötétítő és a fényáteresztő függöny kombinációja, de vigyázzunk, a szemnek jól eső egyensúly itt is fontos!

Néha egy kis rafináltság sem árt

A helyiség méretein változtatni meglehetősen nagy munka lenne, sőt mi több, a legtöbb esetben egyenesen lehetetlen, de miért ne használhatnánk ehhez is a függönyöket? Nagyobbnak ható belmagasságot földig érő textíliával teremthetünk, szélesíteni pedig úgy tudunk, ha a vízszintes síkban bánunk bőkezűen az anyaggal. Ugyanígy az ablak méretét is láttathatjuk másnak, ha túl széles, akkor hagyjuk magasról leomlani a függönyt, ha pedig kicsinyíteni szeretnénk, kössük két oldalra.

Meglepően sokféle lehetőségünk van, nem igaz? Persze ezt is lehet még cifrázni, a LEHA árnyékolóiból kiválaszthatunk többféle, ám stílusban harmonizáló típust, így abszolút egyedi enteriőrt teremthetünk. Ez a gyártó ráadásul garantáltan nem okoz csalódást minőségben sem, hiszen valamennyi termékről elmondható, hogy a legkiválóbb anyagokból készül, méghozzá olyan precizitással, ami messze felülmúlja a versenytársakat.

függöny

Na és Ön milyen függönyöket álmodott meg az otthonába? Ha megvan az elképzelés, nincs más dolga, mint kapcsolatba lépni velünk és megrendelni a méretben, stílusban tökéletes textíliákat, ha pedig még jól jönne egy kis segítség, ihletet meríthet fotótárunkból. Ne feledje, akkor fogja igazán magáénak érezni az otthonát, ha az minden részletében az Ön által megfogalmazott üzenetet közvetíti, így érdemes időt szánni a választásra. Tervezésre fel!

Ajánló