Scroll to top
© 2019 Alfafüggöny. Minden jog fenntartva.
Megosztás

Függöny a legújabb trendek szerint!

A függönyöket általában az otthonunk minden ablakára akasztunk. A kérdés az, hogy pontosan milyen legyen ez a lakástextil. Segítünk választani!

Az árnyékolók beltéren használható változataiból az egyik legkedveltebb modellt még mindig a függönyök testesítik meg. A lakástextileknek egy minden otthonban megtalálható típusáról van szó, amivel díszítünk, hangulatot teremtünk és ha kell, elfüggönyözzük az ablakainkat. Előfordulhat, hogy annyira megtetszik egy textil, hogy a kedvéért az egész szoba textiljeit lecseréljük, de általában a meglévő stílushoz szokás választani a függönyöket, a lakberendezés utolsó simításaként.

A lakástextilek divatja is változik, ha valaki szeretné követni a legújabb trendeket ezen a területen is, érdemes nyitott szemmel járni. A modern lakásbelső kialakításában a függönyöknek, a lakástextileknek is nagy szerepe van. A színek, a minták és az alapanyagok is sokfélék, amiknek a népszerűsége folyamatosan változik. Nemcsak maga a textil, hanem a függöny felrakásának módja is lehet divatos vagy éppen már ódivatú.

Amikor új függönyöket tervez a nappaliba, a hálóba vagy éppen a dolgozószobába és szeretne divatos lakástextileket vásárolni, akkor a legegyszerűbb alapul venni a színeket. Minden évben közzéteszik például az év színét, amit a Pantone választ ki. A 2022-es év színe például nem más, mint a Very Peri, amit egyszerűbben téli zöldnek vagy kékes lilának lehet megfogalmazni. Ha ez önmagában még kevésnek bizonyulna, a vásárló utána nézhet annak is, hogy mik a legújabb lakberendezési trend előrejelzések.

A 2022-es évben például úgy tűnik, hogy nagyon divatosnak fog számtani a vidéki, pasztell romantika. A halovány árnyalatok, a natúr anyagok kerülnek előtérbe, ezt pedig a függönyökkel is nagyszerűen lehet demonstrálni. Ezen kívül divatosnak fog számítani a klasszikus szín párosítás, a sárga és a szürke, de a minták szerelmeseinek sem kell kompromisszumot kötni, a levél minta még mindig nem megy ki a divatból. Egy biztos: az egyszerű, de ízléses függönyökkel nem foghatunk mellé!

Ajánló