Scroll to top
© 2019 Alfafüggöny. Minden jog fenntartva.
Megosztás

A modern otthonok árnyékolója, avagy a roló ezer arca

roló, sávroló, francia roló, római roló

A rolók számtalan variációs lehetőséget kínálnak, hogy Ön funkciót és stílust tekintve is maximálisan elégedett legyen új árnyékolóival, csak győzzön választani!

Bár a klasszikus roló is jó választás, ma már vannak újabb és sokkal izgalmasabb változatok, amikkel érdemes megismerkedni. Az árnyékolók piacán a modern igényekre szabott megoldások hódítanak, és az új típusú rolók pontosan ezt tudják megadni. Nincs az az elképzelés, amire ne lenne egy remek modell, és most éppen ebből a sokoldalúságból szeretnénk egy kis ízelítőt adni.

roló, sávroló, francia roló, római roló

A nagy roló trió

Elsőként vegyük sorra, milyen variációk közül lehet választani, hiszen a klasszikus kialakítás mellett mindjárt három féle opció áll rendelkezésre, és mind különleges a maga nemében:

  1. Sávroló: Ennek a típusnak az a különlegessége, hogy kétféle textil váltja egymást; egy sötétítő és egy fényáteresztő sáv, melyek tetszőleges mértékben lehetnek átfedésben, így szabályozható a beáramló fény mennyisége. A sávroló szinte bárhova jó választás, hiszen rögzíthető közvetlenül a nyílászáróra, de a falra, mennyezetre is.
  1. Római roló: Ez egy síklapos árnyékoló, ami leengedve szépen kiterül, felhúzott állapotban pedig egyenletes ráncok teszik különlegessé a textúráját, a befűzött keresztpálcáknak köszönhetően. Mivel a textil függőlegesen, lapolva gyűlik össze, a római roló nem csak praktikus, hanem egyben helytakarékos is.
  2. Francia roló: Ez a verzió az előzőhöz hasonlóan síklapos, ám mivel ebben nincsenek feszítő pálcák, jól érvényesülnek a vízszintesen leomló, szabálytalan ráncok. Mivel itt csak egy vezető zsinór van befűzve, az anyag egyenletesen, mégis lazán gyűlik össze felhúzott állapotban, ez adja a francia roló egyedülálló látványát.
roló, sávroló, francia roló, római roló

Rolók helyiségre szabva

Az árnyékoló a nevében hordozza, hogy milyen célt szolgál, mégsem ilyen egyértelmű a helyzet, hiszen az adott helyiség funkciójának, illetve az egyedi igényeknek megfelelő kivitelre van szükség. A sávroló egyetlen árnyékoló képében több szerepet képes betölteni, a másik két típusnál azonban alaposan át kell gondolni, milyen legyen a textil.

  • SötétítőA rolók készülhetnek fényzáró textilből, és bár minimálisan beszűrődhet a fény oldalt és alul, ezzel együtt ez a változat tökéletes lehet a hálószobába.
  • Árnyékoló: A lazábban szőtt verzió átereszti a fényt, mégsem lehet belátni rajta, mikor ég a villany, ezért ilyet érdemes választani például a nappaliba.
  • Fényáteresztő: Az átlátszó anyagú rolókat olyan helyiségbe érdemes választani, ahol jól esik a természetes fény, és kevésbé fontos a privát szféra, ilyen lehet az étkező.

A rolókat akár más, kültéri árnyékolókkal kombinálva is lehet használni, így ki tudnak teljesedni az enteriőr részeként, de a teljes sötétségről sem kell lemondani ott, ahol az fontos.

Okos rolók? Naná!

A modern árnyékolók népszerűségéhez hozzátartozik az is, hogy nem csak kézzel működtethetők, hanem készülhetnek motoros vezérlésű, automatizált változatban is. Ez a lehetőség a rolók és sávrolók esetében is adott, sőt, itt egy innovatív, okostelefonról is vezérelhető rendszerről van szó, ami színtiszta kényelmet garantál.

Az előre programozott módoknak köszönhetően tevékenységhez és napszakhoz igazító az árnyékolás, de akár a nyaralás ideje alatt is az otthonlét látszatát lehet kelteni. Az okos rolókkal nem csak a kényelem, hanem a biztonság is együtt jár, eközben pedig megmaradnak ugyanolyan látványos árnyékolóknak, mint hagyományos működtetésű társaik.

Ön már tudja, hogy melyik roló variáció illik legjobban az otthonába? Nézzen szét nálunk, ismerkedjen meg termékválasztékunkkal, és válasszon akár minden helyiségbe más-más típust! Bármi legyen is a megálmodott koncepció, ránk számíthat az árnyékolásban – várjuk megkeresését!

Ajánló