Scroll to top
© 2019 Alfafüggöny. Minden jog fenntartva.
Megosztás

A modern függönyök típusai

pliszé függöny

Modern függönyök hatalmas választékban, megfizethető áron, megbízható cégtől! Keressen minket pliszé függönyért, design szalagfüggönyért, lapfüggönyért!

Nem férhet hozzá kétség, hogy otthonunkban a különféle árnyékolók nem csak praktikus célokat szolgálnak, hanem sok esetben a lakberendezésnek is szerves részei. Ez főleg igaz a függönyökre, amik szinte öltöztetik az ablakokat, és a teljes helyiséget barátságos, otthonos hangulatúvá varázsolják. Ma már ráadásul nem csak a hagyományos, mindenki által ismert függönyök léteznek, hanem többféle modern függöny is rendelkezésünkre áll.

modern függönyöknek többféle fajtájuk van. Hazánkban még mindig kevesen ismerik a pliszé függönyt, pedig ez a típus nem csak a megjelenése miatt rendkívül előnyös, hanem a kiváló hang- és hőszigetelő tulajdonságai miatt is. Óriási szín- és mintaválasztékban kapható, egyes darabok akár teljes sötétséget is tudnak varázsolni, míg vannak fényáteresztő modellek is. Kezelésük történhet kézi erővel, de motoros változatban is elérhetőek.

design szalagfüggöny

A design szalagfüggönyök

design szalagfüggöny, ahogyan a nevéből is sejthető, a szalagfüggöny újragondolása, annak modern változata. A lamelláknak nem muszáj unalmas, egyszínű, koszos, kopott hatásúnak lenniük! A design szalagfüggöny rendkívül változatos, így szinte mindenhova remekül illik. A lamellák lehetnek szélesebbek, keskenyebbek, mintásak vagy más miatt különlegesek. Akár mindegyik lehet más színű, a design szalagfüggönnyel bármi megvalósítható! Érdemes elereszteni a fantáziánkat, és megmutatni az árnyékolás során a kreatív oldalunkat, ami ezzel a nagyszerű eszközzel nem lesz nehéz. Ajánljuk a nappaliba, a hálószobába, a gyerekszobába, a konyhába, de remek választás irodába is. A design szalagfüggöny nem csak, mint árnyékoló használható, hanem térelválasztóként is szuperül funkcionál. Bármilyen nyílászáróhoz tökéletes, ablakokhoz és ajtókhoz egyaránt. Ez a modern függöny kézzel és motorosan működtethető, ezért könnyedén beállíthatjuk vele a kívánt fénymennyiséget, legyen az a teljes sötétség vagy a kellemes, szórt fény.

lapfüggöny

A lapfüggöny, a modern enteriőrök lakástextilje

És végül, de nem utolsó sorban, a modern függönyök között a lapfüggönyt és meg kell említeni. Ez a típus picit hasonlít a szalagfüggönyre, mert szintén lamellákból áll, azonban ezek jóval szélesebbek és külön síneken futnak. A lapfüggöny lamellái lehetnek egyszínűek, mintásak, sőt, akár teljesen egyediek is, így akár egy nagyobb mintát is kialakíthatunk az ablak hosszát végig kihasználva. Egy jól megválasztott lapfüggönnyel csodás hatást érhetünk el, érdemes kihasználni az árnyékoló előnyeit. Remek megoldás otthonunk bármelyik helyiségébe, de ajánljuk irodai felhasználásra, sőt, üzlethelyiségekbe is. Az előzőekhez hasonlóan, kézi és motoros mozgatás is megvalósítható.

Aki szeret lépést tartani a korral a lakberendezésben is, annak semmiképp sem érdemes megelégednie a hagyományos árnyékolókkal, hiszen a modern függönyök rengeteg előnnyel bírnak. Amennyiben felkeltettük irántuk az Ön érdeklődését is, forduljon hozzánk bizalommal értük! Munkatársaink szívesen segítenek megtalálni az ideális árnyékolót.

Ajánló