Flickr
Pinterest

Különleges függönyanyagok

 

Különleges függönyanyagok

Sok függönyanyag azon túl, hogy szépségével és funkciójával a belső tér egy igen meghatározó eleme, számos extra tulajdonsággal bír, ezeket szedtük most egy csokorba:

Fényzáró vagy Black Out anyagok

A sötétítő függönyök azon speciális fajtái ezek az anyagok, amelyek a fényt teljesen (Black Out), vagy szinte teljesen (Dim Out) kizárják. Különösen fontos lehet ez szállodákban, panziókban, de lakossági használat esetén is sokan választják ezt a megoldást hálószobákba, déli-nyugati tájolású helyiségekbe.Különleges függönyanyagok

Sok függönyanyag azon túl, hogy szépségével és funkciójával a belső tér egy igen meghatározó eleme, számos extra tulajdonsággal bír, ezeket szedtük most egy csokorba:

Fényzáró vagy Black Out anyagok

A sötétítő függönyök azon speciális fajtái ezek az anyagok, amelyek a fényt teljesen (Black Out), vagy szinte teljesen (Dim Out) kizárják. Különösen fontos lehet ez szállodákban, panziókban, de lakossági használat esetén is sokan választják ezt a megoldást hálószobákba, déli-nyugati tájolású helyiségekbe.

Lángmentes anyagok

Sok helyen közintézményekbe már csak ezek a típusú anyagok használhatók függönyözésre. Ezek a lakástextilek nem kapnak lángra, így nem táplálják tovább a tüzet, Az, hogy egy függönyanyag ellenálló legyen a tűzzel szemben többféle módon érhető el. Az utólagos lángmentesítés is megoldás lehet, ekkor egy speciális anyaggal impregnálják a közönséges függönyanyagot. Ez esetben a mosás illetve bizonyos idő elteltével ez a tulajdonság megszűnik, így az impregnálást időről időre újre el kell végezni.
Az általunk forgalmazott lángmentes anyagok azonban már az alapanyag által rendelkezik a lángálló tulajdonsággal, így ezen tulajdonságot sem a mosások során, sem az idő múlásával nem veszítik el. Szállszövött Trevira CS, illeve a B1 szabványnak megfelelő anyagaink a legnagyobb biztonságot nyújtják ügyfeleinknek.

Hő és hangszigetelő anyagok

A legújabb elvárásoknak megfelelően függönygyártók hő és hangszigetelő anyagot fejlesztetett ki, mely anyag igen nagy hatásfokkal tartja a szobában (vagy éppenséggel zárja ki) a meleget, illetve segítségével csökkenthető az utcai illetve a környezeti zajterhelés.

Kültéri anyagok

A kültéri anyagokkal külön menüpont foglalkozik: Kültéri anyagok

 

Related items

Youtube

 

Facebook

Címünk:

1022 Budapest, Bimbó út 4.

Nyitva tartás:

Bemutatótermünk 8.00 és 18.00 óra között fogadja ügyfeleit.
Azonban az optimális árnyékolási technika, a megfelelő anyagok kiválasztása igen időigényes folyamat. Ezek a munkamegbeszélések sokszor több órát is igénybe vehetnek.
Ahhoz, hogy minden ügyfelünkkel személyre szabottan tudjunk foglalkozni szükség van előzetes időpont foglalásra.

Debreceni képviselet

Lovász Lajos

+36 20 364 3004

debrecen@alfafuggony.hu

Telefon: +36 70 416 3180
Ingyenes helyszíni felmérés Budapest területén!
Iratkozz fel hírlevelünkre